НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Какво следва?

12/05/2019

Болестите никога няма да спрат или да изчезнат. За щастие, не спират нито науката и изследователите. Точно както не спряха през 80-те години, когато иглата и спринцовката бяха единственият известен начин за инжектиране на инсулин, или през 90-те години, когато ХИВ означаваше смъртно наказание, или през 2000-те, когато унищожаването на раковите,  засегна и здравите клетки.

Научноизследователската фармацевтична индустрия не спря дотук. И сега няма да спрем. И така, какви са лекарствата на бъдещето?

Какво би означавало да се забави началото на болестта на Алцхаймер? Може ли антителата да забавят нашата резистентност към антибиотици и да помогнат за преодоляване на бактериалните инфекции? Какви клетъчни терапии ще са необходими, за да се избегне завинаги агресивна химиотерапия? А има ли потенциал за генна терапия, която да намали нуждата от доживотно лечение?


Младите учени Александрина Ал-Джасем, Д-р Петър Ефтимов, Д-р Алексей Митев и Александър Атемин  с повече от 400 присъстващи в залата отговориха на тези въпроси на събитието „Какво следва?“ в рамките на Sofia Science Fest 2019 и се фокусираха върху ползите, които фармацевтичните иновации носят за пациентите и обществото.

Подробна информация можете да намерите тук:

Членове на Асоциацията