Новини

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

За четвърта поредна година фармацевтичната индустрия в Европа оповести предоставянето на стойност

28/06/2019

През юни 2019 г. за четвърта поредна година фармацевтичната индустрия в Европа оповести предоставянето на стойност. Предоставянето на стойност от една страна е за научноизследователска и развойна дейност, а от друга в подкрепа участието и организирането на научно-образователни събития като семинари, конференции и конгреси.

 

Членовете на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители  в България (ARPharM) също публикуваха данни за предоставяне на стойност от фармацевтични дружества към медицински специалисти и здравни организации в страната. Повече информация може да бъде намерена на www.transparencybg.org.

 

Кодексът за оповестяване има за цел въвеждането на по-голяма прозрачност във взаимоотношенията между фармацевтичните компании и медицинските специалисти. Това сътрудничество се основава на обмяна на научна информация между страните, при спазване на високи етични стандарти. Фармацевтичната индустрия цели да гарантира тези стандарти чрез постигане на максимална степен на прозрачност и затова кампанията се провежда под мотото „Прозрачността гради доверие“.

 

Подробна информация можете да намерите тук:

Членове на Асоциацията