Дискусии / работни срещи

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Коронавирус – отговори на вашите въпроси

Какво е коронавирус?

Коронавирусите са голямо семейство вируси, които могат да причинят заболявания при животни и хора. При хората е известно, че няколко коронавируси причиняват респираторни инфекции, вариращи от обикновена настинка до по-тежки заболявания като Middle East респираторен синдром (MERS) и тежък остър респираторен синдром (SARS). Най-скоро[no откритият коронавирус причинява заболяването COVID-19.

COVID-19 е инфекциозното заболяване, причинено от най-скоро открития коронавирус. Този нов вирус и болест бяха неизвестни преди началото на епидемията в Ухан, Китай, през декември 2019 г.

Какво прави индустрията в Европа, за да подпомогне битката срещу коронавируса?

Като индустрия ние #НямаДаСпрем да се броим с пандемията COVID-19 и предотвратяването на бъдещи огнища. Първите ни мисли са с всички засегнати от пандемията на коронавирус. Като индустрия ние сме решени да работим съвместно в изследователските и медицинските общности, използвайки нашите водещи в света наука, хора и ресурси за справяне с тази епидемия. Нашите цели в това време на криза в общественото здраве са: осигуряване безопасното снабдяване с лекарства на пациентите, които се нуждаят от тях, изследване и разработване на нови ваксини, диагностика и лечение за употреба в борбата срещу COVID-19 и партньорски и подкрепящи организации на място за борба срещу COVID-19.

Къде мога да намеря актуална информация по темата?

Съществуват редица източници на точна и актуална информация за епидемията от коронавирус, като част от тях са сайтовете на Световната здравна организация и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Актуални съвети относно здравни въпроси можете да намерите на сайтовете на Министерство на здравеопазването, Националния център по заразни и паразитни болести или на Военномедицинска академия.

Поради нарастващия обем съдържание за COVID-19 социалните медии, не забравяйте да проверите източника / източниците, от които получавате информацията, за да проверите дали тя е надеждна.

Има ли ваксини или възможности за лечение на пациенти с COVID-19?

Понастоящем няма одобрени ваксини или терапии за предотвратяване на предаване или лечение на вируса COVID-19. Въпреки това, одобрените лечения са използвани за облекчаване на симптомите и адресиране на усложненията на пациентите. Членовете на EFPIA работят денонощно за намирането на ваксини, диагностика и лечение, които да се използват в борбата с коронавируса.

Има няколко текущи клинични проучвания (82 клинични изпитвания, планирани или предстоящи в световен мащаб на 16 март 2020 г.), като три вече се провеждат в Европейския съюз.

 

Прочетете целия текст:

Членове на Асоциацията