Дискусии / работни срещи

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Научноизследователските фармацевтични компании разработват нови ваксини, диагностични методи и проучват над 30 антивирусни препарата за борба с пандемията COVID-19

 

02.03.2020 г., София

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и членуващите в нея фармацевтични компании  са ангажирани с глобалната борба срещу пандемията COVID-19 и коронавирус. Мислите ни са с хората, засегнати от инфекцията, и техните близки, както и с лекарите и фармацевтите, които са на предната линия в борбата за преодоляването на пандемията.

Научноизследователската фармацевтична индустрия е фокусирана върху три ключови области:

  • разработването на диагностични методи, създаването на нови ваксини и лекарствени терапии, които да послужат в борбата срещу COVID-19;
  • подпомагане на правителствата и здравните системи на местно ниво;
  • гарантиране на доставката на лекарства за пациентите, които се нуждаят от тях.

 

При всички извънредни ситуации по отношение на здравето от ХИВ до SARS/ТОРС, от Ебола до коронавирус, вниманието се обръща към научноизследователската биофармацевтична индустрия, от която обществото очаква за да открие и разработи ваксини, диагностика и лекарства. През 2014 г. стотици изследователи бяха мобилизирани за борба с епидемията от Ебола и допринесоха за разработването на две ваксини и нови диагностични тестове, които помогнаха за овладяване на по-нататъшните огнища на болестта.

Настоящата пандемия изисква още по-голяма мобилизация, затова отговорът на научноизследователската фармацевтична индустрия е незабавен, обединен и значителен. Информацията в този документ обхваща научноизследователската дейност на иновативните фармацевтични компании насочена към справяне с COVID-19 пандемията, като подробности могат да бъдат открити в линковете:   

Антивирусни лекарства - Около 30 антивирусни лекарства в различни етапи на развитие или употреба понастоящем се изследват от иновативните фармацевтични компании, за да се установи дали те са ефективни при лечение на пациенти с COVID-19. Компаниите споделят съединения и информация от своите бази данни в съвместен опит за ускоряване на разработването на терапевтични средства и диагностика за справяне с настоящите и бъдещите огнища на коронавирус:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАРТНЬОРИ И МЕДИИ:


Ангажиментът на Европейската Научноизследователската фармацевтична индустрия за справяне с пандемията от корона вирус:

 

 

 

Членове на Асоциацията