Дискусии / работни срещи

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Европейската седмица на имунизациите, 20–26 април 2020

Европейският регион на СЗО отбелязва Европейската седмица на имунизациите (ЕСИ), за да повиши вниманието към ролята и важността на имунизациите в предпазването от заболявания и съхраняването на живота.

Европейската седмица на имунизациите е събитие, което започна през 2005 г. с цел да повиши вниманието към имунизациите и правото на всяко дете да бъде защитено чрез тях от ваксинопредотвратими заразни болести. Събитие, което постепенно се превърна в една от най-значимите кампании насочени към общественото здраве в Европейския регион.

От началото на 2020 г., ние живеем в изключителен период – време на пандемия от COVID-19. Време, в което основните ни приоритети са свързани със защитата от заразяване и с усилията на медицинската общественост и на обществото да ограничим разпространението на коварния вирус. Време на надежда към създаването на ваксина, която да предпазва от COVID-19.

Междувременно обаче нека не забравяме, че разполагаме с набор от ваксини срещу други заразни болести, и нека продължим с прилагането им, за да ограничим разпространението на морбили в България, в Европа и в света, за да запазим постигнатото при другите ваксинопредотвратими болести или да постигнем още по-добри резултати в борбата с тях.

Тази година, от 20 до 26 април ЕСИ насочва вниманието към имунизациите и здравето, и ролята на медицинските сестри и акушерките в осъществяването на имунизациите и постигането на добро здраве за всички. Медицинските сестри и акушерките са поборници за ваксинациите и защитата на здравето за всички. Чрез извършването на ваксинации те помагат за запазването на здравето на майките и техните деца. Те са един от източниците за информация за ваксинациите на който се вярва най-много.

Европейската седмица на имунизациите, 20–26 април 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Членове на Асоциацията