Управителен съвет

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Д-р Светослав Ценов - Астелас България

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д- р Светослав Ценов е директор и ръководител стратегическо развитие за България, Централна и Източна Европа, Гърция, Португалия и Балтийски регион на фармацевтична компания Астелас.

Той е завършил медицина и финанси и има повече от 15 години опит в областта на фармацевтичната индустрия.

Заемал е различни локални и международни позиции в сферата на маркетинг, медицински дейности, връзки с институциите в мултиналционални компании.

Д-р Красимира Чемишанска - Амджен България

ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д-р Красимира Чемишанска е изпълнителен директор на Амджен България от откриването на филиала на компанията в 2009 г.

Завършила е медицина в Медицински университет - София и МBA - General Management в City University of Seattlle. Има и магистърска степен по бизнес администрация от Международното висше бизнес училище.

От 2013 г. д-р Чемишанска е член на УС на ARPharM, а от 2011 е член на Борда на директорите на AmCham. От 2015 г. до началото на 2019 г. e президент на Американската търговска камара.

Г-жа Екатерина Карпузова - Байер България

ЧЛЕН НА УС

Екатерина Карпузова е Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти в Bayer България от септември 2016 г, a от август 2019 и Управител на дружеството. Тя започва кариерното си развитие в компанията на позицията Мениджър проекти и маркетинг през 2007 г. По-късно прекарва три години в Берлин, Германия, където е част от екипа на Бизнес операции за Централна и източна Европа в направлението Фармацевтични продукти. Преди да се завърне в България още две години заема позицията Главен оперативен директор в отдел Фармацевтични продукти в Словакия. От септември 2020 е и в Управителен съвет на ГБИТК.

Екатерина Карпузова има магистърска степен по макроикономика от Университета в Аугсбург, Германия и е завършила маркетинг MBA програма в City University of Seattle.

Д-р Ана Цакова - Мерк България

ЧЛЕН НА УС

Д-р Ана Цакова е изпълнителен директор на Мерк България от 2016 година. Вече 22 години работи във фармацевтичната индустрия като е заемала различни длъжности в маркетинг, продажби и мениджмънт направления и е отговаряла за бизнеса в различни сфери и области на медицината.

Д-р Ана Цакова е завършила медицина в Медицински университет – София, където придобива и докторска степен по фармакология към Катедрата по фармакология и токсикология. През 2004 става и магистър по стопанско управление към Софийския университет.

Д-р Сава Тодоров - МСД (Мерк Шарп и Доум)

ЧЛЕН НА УС

Д-р Сава Тодоров е мениджър за достъп до пазари в MSD България. През последните няколко години той е заемал ключови роли във фармацевтичната индустрия в България и региона на Източна Европа. Той има 8-годишен опит в редки заболявания, в които е работил по внедряването на няколко дигитални инструмента за подпомагане на здравните специалисти и пациенти и ценностно здравно обслужване. Има повече от 15 години опит в фармацевтичната индустрия. Сава Тодоров е биолог, доктор по медицинска антропология.

Г-н Хишам Сабри - Рош България

ЧЛЕН НА УС

Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 г. заема различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании. Към екипа на Рош се присъединява през 2015 г и заема различни ръководни роли в компанията. Преди да се присъедини към екипа на Рош България, Хишам заема поста ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина).


Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство.

Г-н Тодор Кесимов - Такеда България

ЧЛЕН НА УС

Тодор Кесимов е управител на „Такеда България“ ЕООД. Постъпва в Takeda през 2012 г., като заема различни позиции в областта на финансите и логистиката както в представителството на Takeda в България, така и с отговорности за различни съседни държави. В периода 2017-2018 г. г-н Кесимов е ръководител на Финансовия отдел на компанията за Балканския полуостров. От началото на 2018 г. поема поста Управител на представителството на Takeda в България. Понастоящем, след придобиването на Shire от Takeda, г-н Кесимов оглавява обединената компания „Такеда България“ ЕООД.

Завършил е Regent's Business School London през 2007 г., специалност Финанси От 2020 г. е член на Управителния съвет на Японско-българска бизнес асоциация.

Г-н Деян Денев

ДИРЕКТОР НА ARPharM

Г-н Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ “Св. Климент Охридски”, експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар. Деян Денев е член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от 2008 г. до 2013 г. и представлява Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България в Надзорния съвет на НЗОК от януари 2014 г. до януари 2015.

Той е член на специалната работна група за Централна и Източна Европа на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации и председател на Управителния съвет на Българската организация за верификация на лекарства (БОВЛ) през 2021 г.

Членове на Асоциацията