Управителен съвет

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Д-р Христо Трунчев - Novartis

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д-р Христо Трунчев e Генерален Мениждър на Новартис Фарма България от декември 2012. Идва от Русия, където заема поста Търговски дикертор на Eli Lilly за Русия и ОНД от януари 2011. Четири години по-рано Христо оглавява Eli Lilly България. Завършва медицина в Пловдивския медицински университет и MBA в "City University Seattle", Вашингтон.

Член на борда на ARPharM май 2009 – декември 2011 и от декември 2012 до момента.

Г-жа Зоя Паунова - AstraZeneca

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Г-жа Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София, със специализация "Организация и оптимизация на фармацевтичното дело". Завършила е и бизнес образование в INSEAD, Франция, специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Има над двадесет годишен опит във фармацевтичната индустрия. При сливането на шведската Astra и британската Zeneca през 2000 г. е назначена за изпълнителен директор на компанията за България.

Г-жа Зоя Паунова е заместник - председател на УС на Българския Форум на Бизнес Лидерите (BBLF) под Патронажа на Принца на Уелс, член e на Обществения съвет на жените в бизнеса в България, член на експертния съвет на фондация "Заедно в час".

Омъжена е и има син и дъщеря.

Д-р Красимира Чемишанска - Amgen

ЧЛЕН НА УС

Д-р Красимира Чемишанска е изпълнителен директор на Амджен България от откриването на филиала на компанията в 2009 г. Преди това тя е заемала различни мениджърски позиции в АstraZeneca Bulgaria, последната от които е тази на Маркетинг Директор.

Д-р Красимира Чемишанска е завърила медицина в Медицинския университет, София и МBA, General Management в City University of Seattlle. Тя има и магистърска степен по бизнес администрация от Международното Висше Бизнес Училище.

От 2013 г. Д-р Чемишанска е член на Борда на ARPharM, а от 2011 е член на Борда на директорите на AmCham .

През 2015 г. e избрана за президент на Американската Търговска Камара.

Д-р Методия Чадиковски - Roche

ЧЛЕН НА УС

Д-р Методия Чадиковски заема поста генерален мениджър на Рош България от юли 2010 година.

Той е работил като хирург, преди да се насочи към кариера във фармацевтичната индустрия през 2000 година. Тогава започва работа в представителството на Рош Македония. В ролята си на втория служител в офиса по това време, д-р Чадиковски се занимава с най-различни дейности в сферата на продажби, маркетинг и дори по регистрация и клинични проучвания на лекарствата на Рош. В резултат на таланта и успехите му, д-р Чадиковски се издига от медицински представител до мениджър на екип онкология през следващите 6 години. През 2006 спечелва позицията генерален мениджър за новото подразделение на компанията в Черна Гора, полага основите на присъствието на компанията в страната, стартира дейността на офиса там и разработва трайни успешни сътрудничества с клиенти, бизнес партньори и колеги. Успехите му водят до по-големи отговорности и той се завръща в Македония в ролята си на Генерален мениджър на Рош Македония. През 2010 година д-р Чадиковски е назначен за Генерален мениджър в Рош България.

Неговите умения успяват да затвърдят лидерските позиции на фирмата на фармацевтичния пазар в България и днес още повече пациенти имат достъп до съвременно лечение на тежки заболявания като рак, ревматоиден артрит, анемия и други.

Това е и основният приоритет и удовлетворение на д-р Чадиковски и целия му екип – всеки нуждаещ се пациент да може да се лекува с лекарствата на Рош, които имат ясни доказани ползи в справянето с тези заболявания. След 17 години в компанията, за него основната мотивация е посвещението на Рош да прави днес това, от което пациентите ще имат нужда по-късно.

Г-н Орелиен Бретон - Servier

ЧЛЕН НА УС

Г-н Орелиен Бретон е Изпълнителен директор на Сервие България от 2015 година.

Вече над 15 години работи във фармацевтичната индустрия, като е започнал от Турция, където е работил за фирма Санофи. Заемал е различни позиции в отдели маркетинг и продажби както на местно, така и на глобално ниво. Преди позицията си в България, Орелиен е бил Изпълнителен директор на Сервие Словения.

Интересите му са насочени в предприемачеството и в иновативните продукти.

По образование Орелиен е инженер агроном с бакалавърска степен по маркетинги наскоро защити магистърска MBA степен в INSEAD.

Баща е на три деца и живее със семейството си в София.

Д-р Крум Касабов - Novo Nordisk

ЧЛЕН НА УС

Д-р Крум Касабов е Генерален мениджър на Ново Нордиск Фарма ЕАД от октомври 2005 г. С над 20 години професионален опит във фармацевтичната сфера, той е заемал различни позиции с нарастваща отговорност. В качеството си на генерален мениджър отговоря за България, Босна и Херцеговина, Албания и Косово.

Д-р Крум Касабов е лекар по образование, дипломирал се в Медицинска академия, след което е приет за редовен аспирант към Научен институт по фармакология и фармация и защитава дисертация на тема: „Имунотерапия на рака“ в Националния онкологичен център, където работи като научен сътрудник. Магистър е по General Management от University of Sheffield International Faculty, City College.

Женен, с две деца.

Д-р Лиза Бонадона, ГлаксоСмитКлайн България

ЧЛЕН НА УС

През последните петнадесет години д-р Лиза Бонандона е била на редица позиции с нарастваща отговорност на локално, регионално и глобално ниво в GSK. Тя е заемала търговски позиции както в Австралия, така и в Италия и е ръководила ваксинското ни портфолио за възрастни в световен мащаб. През 2012 г. Лиза се присъединява към екип корпоративни връзки на GSK като вицепрезидент, където ръководи преговорите за първото споразумение, подписано между индустрията и СЗО, съгласно Рамковия документ за готовност за грипна пандемия (Pandemic Influenza Preparedness Framework).

Преди да заеме ролята на Генерален мениджър на GSK България през юли 2018 г., тя е глобален ръководител на партньорството GSK-Save the Children и достъп до лекарствени продукти на GSK. Лиза има докторска степен по имунология от университета в Мелбърн, Австралия, MBA по политики в общественото здраве от LSE и магистърска степен по бизнес от Melbourne Business School.

Г-н Деян Денев

ДИРЕКТОР НА ARPharM

Г-н Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ “Св. Климент Охридски”, експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на асоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар.

Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от януари 2008 г. до февруари 2013 г.

Членове на Асоциацията