Управителен съвет

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете

Д-р Красимира Чемишанска - Амджен България

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д-р Красимира Чемишанска е изпълнителен директор на Амджен България от откриването на филиала на компанията в 2009 г. Преди това тя е заемала различни мениджърски позиции в АstraZeneca Bulgaria, последната от които е тази на Маркетинг Директор.

Д-р Красимира Чемишанска е завърила медицина в Медицинския университет, София и МBA, General Management в City University of Seattlle. Тя има и магистърска степен по бизнес администрация от Международното Висше Бизнес Училище.

От 2013 г. Д-р Чемишанска е член на Борда на ARPharM, а от 2011 е член на Борда на директорите на AmCham.

През 2015 г. e избрана за президент на Американската Търговска Камара.

Д-р Светослав Ценов - Астелас България

ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

Д-р Светослав Ценов е директор за България, Румъния и Унгария на фармацевтична компания Astellas.

Завършил медицина и финансии, с повече от 12 години опит в областта на фармацевтичната индустрия.

Заемал е  различни локални и международни позиции в сферата на маркетинг, медицински дейности, връзки с институциите в мултиналционални компании.

Д-р Лиза Бонадона - ГлаксоСмитКлайн България

ЧЛЕН НА УС

През последните петнадесет години д-р Лиза Бонандона е била на редица позиции с нарастваща отговорност на локално, регионално и глобално ниво в GSK. Тя е заемала търговски позиции както в Австралия, така и в Италия и е ръководила ваксинското ни портфолио за възрастни в световен мащаб. През 2012 г. Лиза се присъединява към екип корпоративни връзки на GSK като вицепрезидент, където ръководи преговорите за първото споразумение, подписано между индустрията и СЗО, съгласно Рамковия документ за готовност за грипна пандемия (Pandemic Influenza Preparedness Framework).

Преди да заеме ролята на Генерален мениджър на GSK България през юли 2018 г., тя е глобален ръководител на партньорството GSK-Save the Children и достъп до лекарствени продукти на GSK. Лиза има докторска степен по имунология от университета в Мелбърн, Австралия, MBA по политики в общественото здраве от LSE и магистърска степен по бизнес от Melbourne Business School.

Д-р Ана Цакова - Мерк България

ЧЛЕН НА УС

Д-р Ана Цакова е Изпълнителен директор на Мерк България от 2016 година. Вече 20 години работи във фармацевтичната индустрия, като започва своята кариера в MSD като Медицински представител. През 2007 продължава своя професионален опит в Актавис ЕАД, като през 2011 се присъединява към екипа на Мерк България, поемайки по-късно ръководството на местния офис. Заемала е различни длъжности в маркетинг, продажби и мениджмънт, с нарастваща отговорност, като е отговаряла за бизнеса в различни сфери и области на медицината.

Д-р Ана Цакова е лекар по образование, завършва Медицина в Медицински университет, София през 1999 г., където придобива по-късно и докторска степен по Фармакология към Катедрата по Фармакология и Токсикология. През 2004 става магистър по Стопанско управление към Стопански факултет на Софийски Университет. Има интереси в областта на медицината, здравеопазването и иновациите.

Г-н Констатинос Папаянис - МСД (Мерк Шарп и Доум) България

ЧЛЕН НА УС

Констатинос Папаянис е изпълнителен директор на Aмериканската фармацевтична компания МСД (Мерк Шарп и Доум) за България. Преди пристигането си в България (Април 2018) Константинос е заемал различни длъжности в МСД Гърция, като последно е ръководил отдела за специализирана и болнична грижа.

Константинос има разнообразен професионален опит, в секторен и регионален аспект, тъй като преди да се присъедини към МСД неговият професионален живот е бил обвързан със сектора на бързооборотните потребителски стоки и компании като SC Johnson, Kellogg и General Mills. Той е заемал различни търговски роли в Централна и Източна Европа, както и Близкия изток, и е живял във Великобритания и Швейцария за определен период от време.

Константинос е роден и израстнал в Гърция, получил е своето образование в сферата на маркетинга в Англия, Middlesex University in London.

От декември 2018 г. е избран за член на борда на Американската търговска камара в България и e член на Изпълнителния комитет като касиер на Камарата.

Д-р Илона Орлова - Пфайзер България

ЧЛЕН НА УС

Д-р Илона Орлова е Управител на Пфайзер за България от декември, 2020 г.

Тя има 20 години професионален опит във фармацевтичната сфера. Д-р Орлова се присъединява към Пфайзер Русия през 2004 г. Заема различни мениджърски позиции в сферата на имунологичното, болнично и онкологично портфолио на компанията в Русия, държавите от Евразия и Прибалтика. През 2014 г. д-р Илона Орлова се присъединява към Онкологичната дивизия, където ръководи онкологичното портфолио първо в Русия, а в последствие отговаря и за държавите от Евразия и Прибалтика. Има значим принос за увеличаване достъпа на пациентите до иновативно онкологично лечение.

Д-р Орлова е завършила Медицина в Руския Държавен Медицински Университет.

Г-н Емилио Галиарди - Сервие България

ЧЛЕН НА УС

Емилио Галиарди е новият Изпълнителен Директор на Сервие България от октомври 2019 г.

Работи от 20 години във фармацевтичната индустрия, на различни управленски позици в областта на Продажбите и Маркетинга. Има глобален опит, придобит по време на работата си в редица страни в Европа и Латинска Америка.

Преди да се присъедини към Групата Сервие, той заема различни ръководни позиции в Астра Зенека.

Емилио Галиарди  е дипломиран  молекулярен биолог от Университета във Флоренция, Италия и има магистърска степен по финанси.

Интересите му са в областта на социологията и изкуството на комуникацията.

Г-н Деян Денев

ДИРЕКТОР НА ARPharM

Г-н Деян Денев заема позицията на Директор на ARPharM от октомври 2003 г. Юрист по образование, дипломирал се от СУ “Св. Климент Охридски”, експерт по фармацевтично законодателство и лекарствена политика. Като директор на Aсоциацията води активностите на научноизследователската фармацевтична индустрия по ключови въпроси, касаещи лекарствената политика и регулации, интелектуална собственост и развитие на фармацевтичния пазар.

Член на Комисията по прозрачност като представител на фармацевтичната индустрия в България от януари 2008 г. до февруари 2013 г.

Членове на Асоциацията