Новини

НАУЧНО СЪБИТИЕ

Ако желаете можете да изпратите данни за Ваше научно събитие като попълните формуляра в нашия сайт за научни събития www.arpharm-e4ethics.org.

Съобщете
Европейската седмица на имунизациите, 20–26 април 2020

Европейският регион на СЗО отбелязва Европейската седмица на имунизациите (ЕСИ), за да повиши вниманието към ролята и важността на имунизациите в предпазването от заболявания и съхраняването на живота.

Европейската седмица на имунизациите е събитие, което започна през 2005 г. с цел да повиши вниманието към имунизациите и правото на всяко дете да бъде защитено чрез тях от ваксинопредотвратими заразни болести. Събитие, което постепенно се превърна в една от най-значимите кампании насочени към общественото здраве в Европейския регион.

От началото на 2020 г., ние живеем в изключителен период – време на пандемия от COVID-19. Време, в което основните ни приоритети са свързани със защитата от заразяване и с усилията на медицинската общественост и на обществото да ограничим разпространението на коварния вирус. Време на надежда към създаването на ваксина, която да предпазва от COVID-19.

повече
Научноизследователските фармацевтични компании разработват нови ваксини, диагностични методи и проучват над 30 антивирусни препарата за борба с пандемията COVID-19

02.03.2020 г., София Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и членуващите в нея фармацевтични компании са ангажирани с глобалната борба срещу пандемията COVID-19 и коронавирус. Мислите ни са с хората, засегнати от инфекцията, и техните близки, както и с лекарите и фармацевтите, които са на предната линия в борбата за преодоляването на пандемията. Научноизследователската фармацевтична индустрия е фокусирана върху три ключови области: • разработването на диагностични методи, създаването на нови ваксини и лекарствени терапии, които да послужат в борбата срещу COVID-19; • подпомагане на правителствата и здравните системи на местно ниво; • гарантиране на доставката на лекарства за пациентите, които се нуждаят от тях.

повече
Коронавирус – отговори на вашите въпроси

Какво е коронавирус?

Коронавирусите са голямо семейство вируси, които могат да причинят заболявания при животни и хора. При хората е известно, че няколко коронавируси причиняват респираторни инфекции, вариращи от обикновена настинка до по-тежки заболявания като Middle East респираторен синдром (MERS) и тежък остър респираторен синдром (SARS). Най-скоро[no откритият коронавирус причинява заболяването COVID-19.

COVID-19 е инфекциозното заболяване, причинено от най-скоро открития коронавирус. Този нов вирус и болест бяха неизвестни преди началото на епидемията в Ухан, Китай, през декември 2019 г.

Какво прави индустрията в Европа, за да подпомогне битката срещу коронавируса?

Като индустрия ние #НямаДаСпрем да се броим с пандемията COVID-19 и предотвратяването на бъдещи огнища. Първите ни мисли са с всички засегнати от пандемията на коронавирус.

повече
БОРБАТА С COVID – 19

повече
Над 66% от медицинските специалисти в България са дали съгласие за оповестяване на сътрудничеството им с фармацевтични компании в рамките на инициативата „Прозрачността гради доверие“

През юни 2017 г. за втора поредна година фармацевтичната индустрия в Европа оповести предоставянето на стойност за научно-изследователска и развойна дейност както и към здравни организации и медицински специалисти, така и към техните професионални/съсловни организации - подпомагане или организиране на научно-образователни събития, регистрационни такси, лекторски хонорари.

повече

Членове на Асоциацията